VCA Reports

VCA Report Aflevering 7: Risico's en gevaarlijke situaties

Het inschatten van risico's en melden van gevaarlijke situaties is nog niet zo eenvoudig en vraagt aandacht vanuit de hele organisatie. Dit blijkt uit het bedrijfsbezoek van Ghieslaine aan Steigerbouw Van der Panne. Zie hoe Van der Panne er in slaagt risico's bespreekbaar te maken en de veiligheid op en rond de steiger te vergroten.

Aflevering bekijken

VCA Report Special

Een interview met professor Joseph Kessels over de waarderende benadering.

Aflevering bekijken

VCA Report Aflevering 6: Straffen of Belonen?

Het blijft altijd lastig, hoe motiveer je medewerkers veilig te werken. Door te straffen of te belonen? VCA Report 6 belicht dit onderwerp vanuit de praktijk.

Aflevering bekijken

VCA Report Aflevering 5: Good Housekeeping

Een opgeruimde werkplek vinden we allemaal belangrijk. Maar hoe zorg je ervoor dat iedereen daaraan meewerkt? VCA Report 5 volgt verbetercoach Annemieke Leegwater van 5xBeter.

Aflevering bekijken

VCA Report Aflevering 4: Opleidingen

Om veilig te kunnen werken moet je goede instructie krijgen. VCA Report 4 staat stil bij opleidingen als basis van veiligheid.

Aflevering bekijken

VCA Report Aflevering 3: Aanspreken

In deze aflevering van VCA Report staat het thema aanspreken centraal. De meeste ongelukken worden veroorzaakt door menselijk gedrag. Techniek en regels zijn pas waardevol als je er de juiste dingen mee doet. Elkaar scherp houden is van groot belang. Aanspreken dus!

Dit keer gaat het VCA Report op bezoek bij Shell Moerdijk en BIS Industrial Services. Hoe stimuleren beide partijen het coachen en aanspreken van collega's, opdrachtgevers en aannemers? De aflevering eindigt met vier tips om mensen aan te spreken op hun gedrag en toch de relatie goed te houden.

Aflevering bekijken

VCA Report Aflevering 2: LMRA

In de tweede aflevering van VCA-Report staat de LMRA centraal. LMRA is een laatste minuut risico analyse voordat je begint met werken. Deze keer gaat Ghieslaine op bezoek bij Tata Steel in IJmuiden en Mourik. Hoe gaan zij om met de LMRA, en wat heeft een muizenval daarmee te maken?

Aflevering bekijken

VCA Report Aflevering 1: Wat is VCA

Veilig werken en VCA, het lijkt zo vanzelfsprekend. Maar wat is VCA eigenlijk en hoe ga je ermee om? Om antwoord te bieden op deze vragen, introduceert de Stichting Samenwerken Voor Veiligheid (SSVV) het nieuwe programma VCA-Report. In deze aflevering onder andere Elektromotoren Emmen en ExxonMobil.

Aflevering bekijken