Home / Actueel / Nieuwsoverzicht

Overtreden regels VCA-examens dit jaar negen keer voorkomen

20-10-2016 -

Examenbureaus nemen ieder jaar ruim 150.000 VCA-examens af. De Stichting Examenkamer en VCA Infra houden in opdracht van de SSVV toezicht op het correct verlopen van deze examens. Dat is nodig, want helaas zijn er nog altijd mensen die de regels proberen te overtreden. De Stichting Examenkamer en de examenbureaus hebben dit in 2016 tot nu toe negen keer voorkomen.

Het ging om personen die onder de identiteit van een ander aan het VCA-examen wilden deelnemen. Zij waren van plan het examen te halen voor iemand die de inhoud waarschijnlijk niet beheerst. Als dat was gelukt, dan had dat veiligheidsrisico's met zich meegebracht.

De Stichting Examenkamer, VCA Infra en de examenbureaus werken intensief samen om het kwaadwillenden zo moeilijk mogelijk te maken. Ze wisselen informatie uit over verdachte gevallen en nemen preventieve maatregelen, zoals het verzamelen van foto's en handschriften van examendeelnemers. Hierdoor komen overtredingen sneller aan het licht.

Van alle negen gevallen is aangifte gedaan bij de Politie.

Aanvulling op 09-03-17:
Op vrijdag 24-2-17 is in verband met bovenstaande een verdachte veroordeeld tot 120 uur taakstraf, 90 dagen cel waarvan 87 voorwaardelijk en het vergoeden van de kosten die in het stelsel zijn gemaakt als gevolg van deze fraude (€ 5000).