Update persconferentie 26 november

 

Update 26 november 2021

In de persconferentie van 26 november heeft het demissionaire kabinet extra coronamaatregelen aangekondigd met ingang van zondag 28 november. Deze aanvullende maatregelen hebben invloed op de examens. Om de afname van de VCA/SOG-examens veilig en verantwoord te laten verlopen, volgen we de richtlijnen vanuit de Rijksoverheid.

Avond-lockdown mogelijke examenlocaties

Veel sectoren moeten vanaf zondag om 17.00 dicht. Dit betreft mogelijk locaties waarop examens reeds zijn ingepland. Maar ook voor nieuw in te plannen examens benadrukken wij dat het van belang is om rekening te houden met deze maatregel. Het examen moet ook tijdig zijn afgerond. Vragen hierover kunt u stellen aan uw examencentrum.

Mondkapje op scholen

In het geval van examens op scholen moet er rekening worden gehouden met de maatregel dat mondkapjes weer verplicht worden.

Vooralsnog gelden deze richtlijnen voor een periode van drie weken. We volgen de berichtgeving en adviezen vanuit de Rijksoverheid en het RIVM op de voet. Daarbij kan het nodig zijn om de richtlijnen voor examinering te herzien en hiernaar te handelen. Uiteindelijk beslist het examencentrum of het examen op een veilige en verantwoorde wijze verzorgd kan worden.

 Wij adviseren u om de e-mail en berichtgeving op www.ssvv.nl en uw examencentrum in de gaten te houden.