vca-examen.jpg
Op Cobouw.nl is een artikel verschenen waarin bouwopleiders, onderwijskundigen en Vluchtelingenwerk Nederland kritiek uiten op de VCA-examens. Vragen zouden ingewikkeld zijn en niet goed passen bij de werksituatie van de kandidaat. Ook de nieuwe manier van examineren zou een drempel zijn. Hierdoor lukt het sommige mensen maar niet om voor het examen te slagen.
examens.jpg
Sommige mensen hebben moeite om hun B-VCA-examen te halen. Bijvoorbeeld omdat ze niet goed met een computer overweg kunnen, moeite hebben met lezen of last hebben van faalangst. Begeleidt u zo iemand, bijvoorbeeld vanuit het UWV, de sociale dienst of een welzijnsorganisatie? Dan hebben we een paar handige tips.
vca-toelichting1.jpg
Nadat we begin april de VCA-checklist zelf hebben gepubliceerd, is nu dan ook de VCA-toelichting klaar. Hierin geven we een nadere toelichting op de vragen uit de VCA en laten we met voorbeelden zien hoe je hieraan als bedrijf invulling kunt geven.
fraude1.jpg
De Inspectie SZW heeft op 11 september een strafrechtelijk onderzoek uitgevoerd bij een bedrijf en een woning in Rotterdam, meldt de Inspectie op haar website. Het bedrijf en de eigenaar worden ervan verdacht te frauderen met onder meer VCA-diploma's.
vca-vs-iso1.jpg
In de eerste helft van 2018 zijn de nieuwe VCA 2017/6.0 en de nieuwe ISO 45001 (voorheen OHSAS 18001) gepubliceerd. In dit artikel bespreken we de achtergronden van beide normen en de meest kenmerkende verschillen.
congres-samen-sterk-voor-veilig-werk-small.jpg
Op woensdag 20 juni 2018 organiseerde de SSVV het congres Samen Sterk Voor Veilig Werk. Voor wie er niet bij was hier een korte terugblik.
ssvv-congres1.jpg
Een inhoudelijke terugblik volgt nog, maar hier alvast een visuele indruk van Samen Sterk Voor Veilig Werk, het congres over de nieuwe VCA dat woensdag 20 juni plaatsvond in DeFabrique te Utrecht.
congres-samen-sterk-voor-veilig-werk-small.jpg
Op woensdag 20 juni 2018 organiseert de SSVV het congres Samen Sterk Voor Veilig Werk. We praten u bij over alle ins en outs van de nieuwe VCA, voorzien u van praktische tools en hulpmiddelen om aan de slag te gaan en laten u zien hoe anderen VCA inzetten om iedere dag weer bewust met veilig werken bezig te zijn.
vca-checklist2.jpg
De nieuwe VCA-checklist (versie 2017/6.0) is met ingang van vandaag beschikbaar. U kunt de checklist aanschaffen via onze logistieke partner Nadrukkelijk.
nieuwe-vca.jpg
De Raad voor Accreditatie (RvA, de toezichthouder op het VCA-systeem), heeft de nieuwe VCA-versie 2017/6.0 geaccepteerd. VCA 2017/6.0 stelt veiligheid nog meer centraal, bevat verbeteringen op het gebied van de werkplek en veilig gedrag en zorgt voor meer duidelijkheid en betrouwbaarheid voor de keten. Ook is er nu één schema voor Nederland en België, zonder eigen accenten.
ondertekening-gpi.jpg
De leden van de Governance Code 'Veiligheid in de Bouw' gaan hun veiligheidsinstructies bij het betreden van bouwplaatsen in Nederland standaardiseren door een Generieke Poortinstructie in te voeren. Op 19 december ondertekenden de initiatiefnemers, waaronder de SSVV, hiervoor een gezamenlijke intentieverklaring.
enquete-examens.jpg
Sommige mensen hebben moeite met het examen B-VCA. Bijvoorbeeld omdat ze niet goed met een computer overweg kunnen, of last hebben van faalangst. We willen graag meer weten over dit probleem.