ssvv-congres1.jpg
Een inhoudelijke terugblik volgt nog, maar hier alvast een visuele indruk van Samen Sterk Voor Veilig Werk, het congres over de nieuwe VCA dat woensdag 20 juni plaatsvond in DeFabrique te Utrecht.
congres-samen-sterk-voor-veilig-werk-small.jpg
Op woensdag 20 juni 2018 organiseert de SSVV het congres Samen Sterk Voor Veilig Werk. We praten u bij over alle ins en outs van de nieuwe VCA, voorzien u van praktische tools en hulpmiddelen om aan de slag te gaan en laten u zien hoe anderen VCA inzetten om iedere dag weer bewust met veilig werken bezig te zijn.
vca-checklist2.jpg
De nieuwe VCA-checklist (versie 2017/6.0) is met ingang van vandaag beschikbaar. U kunt de checklist aanschaffen via onze logistieke partner Nadrukkelijk.
nieuwe-vca.jpg
De Raad voor Accreditatie (RvA, de toezichthouder op het VCA-systeem), heeft de nieuwe VCA-versie 2017/6.0 geaccepteerd. VCA 2017/6.0 stelt veiligheid nog meer centraal, bevat verbeteringen op het gebied van de werkplek en veilig gedrag en zorgt voor meer duidelijkheid en betrouwbaarheid voor de keten. Ook is er nu één schema voor Nederland en België, zonder eigen accenten.
ondertekening-gpi.jpg
De leden van de Governance Code 'Veiligheid in de Bouw' gaan hun veiligheidsinstructies bij het betreden van bouwplaatsen in Nederland standaardiseren door een Generieke Poortinstructie in te voeren. Op 19 december ondertekenden de initiatiefnemers, waaronder de SSVV, hiervoor een gezamenlijke intentieverklaring.
enquete-examens.jpg
Sommige mensen hebben moeite met het examen B-VCA. Bijvoorbeeld omdat ze niet goed met een computer overweg kunnen, of last hebben van faalangst. We willen graag meer weten over dit probleem.
vca-website-live.jpg
Sinds vandaag staat de nieuwe VCA-website live. VCA.nl biedt informatie over diensten en producten op het gebied van VCA en is bedoeld voor medewerkers, zzp'ers, aannemers, opdrachtgevers, uitzendorganisaties en intercedenten die met een VCA-diploma of -certificaat veiliger en gezonder willen werken.
nieuwe-logos.jpg
VCA, VCO en VCU hebben sinds 1 september nieuwe logo's gekregen. De nieuwe logo's vervangen de oude logo's, die nu ruim 20 jaar in gebruik zijn.
vca-update.jpg
De Raad voor Accreditatie heeft een aantal inhoudelijke kanttekeningen bij de de nieuwe VCA-versie (2017/6.0) geplaatst. Dit betekent helaas dat de update niet is geaccepteerd.
dsp.jpg
Het Ministerie van Infrastructuur & Milieu heeft een Safety Deal toegekend aan het Digital Safety Passport. Bedrijven kunnen het DSP tot 1 juli 2018 met 10 euro korting aanschaffen. De abonnementskosten zijn bovendien het eerste jaar gratis.
vca-examen1.jpg
Met ingang van 4 september 2017 komen er nieuwe VCA-examens. De nieuwe examens zorgen ervoor dat kandidaten effectiever worden getoetst op het toepassen van hun basiskennis over veilig en gezond werken.​​​​​
vca-update.jpg
De afgelopen periode hebben Nederlandse en Belgische opdrachtgevers en opdrachtnemers hard gewerkt aan een nieuwe VCA-versie: 2017/6.0. Met deze vooraankondiging informeren we u over de belangrijkste veranderingen.