nieuwe-vca.jpg
De Raad voor Accreditatie (RvA, de toezichthouder op het VCA-systeem), heeft de nieuwe VCA-versie 2017/6.0 geaccepteerd. VCA 2017/6.0 stelt veiligheid nog meer centraal, bevat verbeteringen op het gebied van de werkplek en veilig gedrag en zorgt voor meer duidelijkheid en betrouwbaarheid voor de keten. Ook is er nu één schema voor Nederland en België, zonder eigen accenten.
ondertekening-gpi.jpg
De leden van de Governance Code 'Veiligheid in de Bouw' gaan hun veiligheidsinstructies bij het betreden van bouwplaatsen in Nederland standaardiseren door een Generieke Poortinstructie in te voeren. Op 19 december ondertekenden de initiatiefnemers, waaronder de SSVV, hiervoor een gezamenlijke intentieverklaring.
enquete-examens.jpg
Sommige mensen hebben moeite met het examen B-VCA. Bijvoorbeeld omdat ze niet goed met een computer overweg kunnen, of last hebben van faalangst. We willen graag meer weten over dit probleem.
vca-website-live.jpg
Sinds vandaag staat de nieuwe VCA-website live. VCA.nl biedt informatie over diensten en producten op het gebied van VCA en is bedoeld voor medewerkers, zzp'ers, aannemers, opdrachtgevers, uitzendorganisaties en intercedenten die met een VCA-diploma of -certificaat veiliger en gezonder willen werken.
nieuwe-logos.jpg
VCA, VCO en VCU hebben sinds 1 september nieuwe logo's gekregen. De nieuwe logo's vervangen de oude logo's, die nu ruim 20 jaar in gebruik zijn.
vca-update.jpg
De Raad voor Accreditatie heeft een aantal inhoudelijke kanttekeningen bij de de nieuwe VCA-versie (2017/6.0) geplaatst. Dit betekent helaas dat de update niet is geaccepteerd.
dsp.jpg
Het Ministerie van Infrastructuur & Milieu heeft een Safety Deal toegekend aan het Digital Safety Passport. Bedrijven kunnen het DSP tot 1 juli 2018 met 10 euro korting aanschaffen. De abonnementskosten zijn bovendien het eerste jaar gratis.
vca-examen1.jpg
Met ingang van 4 september 2017 komen er nieuwe VCA-examens. De nieuwe examens zorgen ervoor dat kandidaten effectiever worden getoetst op het toepassen van hun basiskennis over veilig en gezond werken.​​​​​
vca-update.jpg
De afgelopen periode hebben Nederlandse en Belgische opdrachtgevers en opdrachtnemers hard gewerkt aan een nieuwe VCA-versie: 2017/6.0. Met deze vooraankondiging informeren we u over de belangrijkste veranderingen.
veiligheid-voorop.jpg
Veiligheid Voorop heeft zijn voortgangsrapportage over 2016 gepubliceerd. Hierin staat wat het programma in 2016 heeft gedaan en hoe de aangesloten branches op het gebied van veiligheid hebben gepresteerd.
informatiedag-opleiders-vca.jpg
Het was dinsdag 23 mei een drukte van belang tijdens de Informatiedag opleiders VCA. Maar liefst 130 opleiders waren afgereisd naar het Van der Valk Hotel in Houten om met de SSVV en elkaar in gesprek te gaan over actuele ontwikkelingen rond de VCA.